HNB tečajna lista

20.04.2019
Srednji
CZK CZK
1
0,289339
HUF HUF
100
2,324067
CHF CHF
1
6,521172
GBP GBP
1
8,597839
USD USD
1
6,609900
EUR EUR
1
7,432832
PLN PLN
1
1,737577
$
=

#ShareCroatia and Molaris

#LikeCroatia and Molaris

Upozorenje
  • Nije uspjelo učitavanje XML datoteke

Putnik se pismenim putem obavezuje da u cijelosti prihvaća uvjete rezervacije putovanja koji su mu uručeni i koje je prethodno proučio.

Prilikom prijave, a u svrhu rezervacije odabrane usluge, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (po objektu) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Ostatak iznosa do pune cijene aranžmana gost plaća prilikom dolaska, na recepciji, u lokalnoj valuti kuna (HRK).

Plaćanje je moguće izvršiti kreditnim karticama VISA, MASTER CARD, AMEX, te bankovnom doznakom, ako nije drugačije dogovoreno sa agencijom Molaris Travel DMC d.o.o.Malinska.

Ukoliko se plaćanje rezervacije vrši unutar 14 dana prije dolaska - mogućnost uplate depozita neće biti ponuđena, već je potrebno uplatiti ukupan iznos kreditnom karticom.

CIJENA USLUGA I VALUTA

Cijena usluge navedena je na web stranicama. Sve vrste potrebnih usluga koje su navedene da nisu uključene u cijenu, putnik sam plaća i dužan ih je naručiti prilikom prijave putovanja ili po dogovoru uplatiti na licu mjesta.
Ukoliko putnik traži posebnu uslugu za vrijeme putovanja, plaća je na licu mjesta u valuti zemlje u kojoj se nalazi.

Objavljene cijene na web stranicama koje su izražene u kunama informativnog su karaktera. Cijene u eurima (EUR) ovise o dnevnom tečaju eura i podložne su promjenama.
Plaćanje se vrši u hrvatskoj valuti kuna (HRK).

Molaris Travel DMC d.o.o. i njegovi partneri zadržavaju pravo promjena cijena.

PUTNA DOKUMENTACIJA

Putna dokumentacija tj. potvrda o ukupnoj uplati sa detaljima oko check in-a šalje se internetom te kod privatnog smještaja služi kao voucher.

Kod hotelskog smještaja i smještaja u apartmanima voucher se korisniku šalje internetom.

KATEGORIZACIJA I OPIS OBJEKATA

Ponuđeni smještajni kapaciteti opisani su prema službenoj kategorizaciji dotične zemlje važećoj u trenutku njihovog objavljivanja na web stranici prema podacima koji su iz dotičnih objekata poslani agenciji Molaris Travel DMC.

Prehrana, komfor kao i druge usluge u ponudi hotela/ apartmana pod nadzorom su mjesnih turističkih uprava, a standardi smještaja i usluga su različiti i nisu usporedivi. Molaris Travel DMC agencija ne preuzima odgovornost za usmenu ili pismenu informaciju koja nije u skladu s opisom usluga i objekata na web stranicama, a koja je dobivena od strane treće osobe. Molaris Travel DMC ne odgovara u slučaju netočnih podataka od strane poslovnih partnera- vlasnika smještajnih kapaciteta.

SMJEŠTAJ U APARTMANE I HOTELE

Smještaj u sobe/apartmane je moguć iza 15 h na dan početka korištenja usluge, a isti se moraju napustiti do 10,00 h na dan završetka korištenja usluga, osim ako drugačije nije dogovoreno sa pružateljem usluge.

Dolazak iza 19,00 h nužno je najaviti unaprijed.

Boravak kućnih ljubimaca dozvoljen je u pojedinačnim slučajevima i uz obaveznu doplatu i prethodnu najavu.

Smještaj mogu koristiti samo gosti koji su se prijavili, ukoliko na vrijeme nije najavljena promjena.

ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže rezervaciju Molaris Travel DMC od uplaćenog depozita zadržava:

• za otkaz više od 30 dana prije dolaska – Molaris Travel DMC zadržava 10% uplaćenog depozita za manipulativne troškove
• za otkaz 30 -15 dana prije dolaska - 30% od uplaćenog depozita
• za otkaz od 14 - 0 dana prije dolaska - 100% uplaćenog depozita
• "no-show" - 100% uplaćenog depozita

Ako putnik koji otkaže putovanje nađe novog korisnika iste rezervacije Molaris Travel DMC zaračunava samo troškove uzrokovane zamjenom.

OTKAZ REZERVACIJE OD STRANE Molaris Travel DMC, d.o.o.

Ukoliko se dogodi da Molaris Travel DMC mora stornirati putniku već unaprijed rezerviran konkretni objekat iz razloga što su nastale izvaredne ili nepredviđene okolnosti Molaris Travel DMC je dužan putniku ponuditi zamjenu iste ili veće kvalitete ili izvršiti povrat novca uplaćenih za rezervaciju.

Putnici su obvezni posjedovati valjane osobne putne isprave. Nevaljane isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, a ukoliko bi zbog takvog propusta putnika Molaris Travel DMC, pretrpio dodatnu štetu, putnik je dužan istu nadoknaditi. Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava troškove izdavanja novih isprava snosi sam putnik. Molaris Travel DMC nije odgovorna za odluke carinskih i policijskih i drugih državnih tijela kojima se putniku ne dozvoljava ulazak u pojedinu zemlju.

REKLAMACIJE

U interesu je putnika da svoj prigovor pokuša riješiti odmah u odredištu. Ukoliko ni nakon prigovora ne bude poboljšanja, putnik mora tražiti potvrdu iz koje se vidi da usluga nije pružena, odnosno da nije pružena na način kako je ugovoreno. Potvrdu putnik mora priložiti pismenoj reklamaciji.

Pisanu reklamaciju putnik je dužan uložiti u roku od 8 dana nakon završetka putovanja.

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14) obavještavaju se potrošači da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti:

u pisanom obliku na adresu: MOLARIS TRAVEL DMC d.o.o., Dubašljanska 76, 51511 Malinska, Croatia

na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

na telefaks broj: 00385 (0)51 859-951

Odgovor na prigovor gosta dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.


Ukoliko putnik uloži pismenu reklamaciju nakon toga roka, Molaris Travel DMC takvu reklamaciju nije dužan uzeti u obzir.

Organizator će rješavati samo one pritužbe koje se nisu mogle otkloniti na mjestu odmora.

Dok postupak rješenja traje, a ukupno najviše 14, odnosno 28 dana nakon ulaganja prigovora, putnik se neopozivo odriče posredovanja bilo koje druge osobe, arbitraže UHPA ili neke druge institucije kao i davanja informacija u medije. Isto tako se putnik odriče prava na tužbu.

Najviši iznos nadoknade po prigovoru može doseći iznos reklamiranog djela usluga, a ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos.

Putnik i Molaris Travel DMC će sporove nastojati razriješiti sporazumno.

OBVEZE MOLARIS TRAVEL DMC

Molaris Travel DMC je dužan brinuti se o izvršenim uslugama, kao i o izboru davatelja usluga, pažnjom dobrog gospodarstvenika, te skrbiti o pravima i interesima putnika sukladno dobrim običajima u turizmu. Dužan je putniku pružiti sve ugovorene usluge, te dati odgovore zbog eventualnog neizvršenja usluga ili dijela usluga.

OBVEZE PUTNIKA

Putnik je dužan brinuti se da osobno ispuni uvjete predviđene propisima RH i zemlje kroz koju putuje, te da se pridržava kućnog reda u hotelskim objektima i apartmanima.

Putnik sam odgovara za štetu koju prouzroči, te je na licu mjesta snosi recepciji hotela ili vlasniku apartmana.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci putnika potrebni su u procesu realizacije i koriste se za daljnju komunikaciju.
Osobni podaci putnika čuvat će se u bazi podataka.

OBJAVA RECENZIJA

Ukoliko gost pošalje recenziju smještaja turističkoj agenciji Molaris Travel DMC, turistička agencija zadržava pravo objave iste na web stranicama. Ukoliko gost izričito zatraži micanje recenzije,Molaris Travel DMC će to učiniti u najkraćem roku.

NADLEŽNO TIJELO ČIJEM SLUŽBENOM NADZORU PODLIJEŽE DJELATNOST TURISTIČKE AGENCIJE U OBAVLJANJU I PRUŽANJU USLUGA U TURIZMU:
Ministarstvo turizma - Samostalni sektor turističke inspekcije, Trg Republike Hrvatske 8/I, 10000 Zagreb