#ShareCroatia and Molaris

#LikeCroatia and Molaris

Upozorenje
  • Nije uspjelo učitavanje XML datoteke
KlimnoKLIMNO – smješteno je na istočnoj strani otoka, na svega desetak minuta vožnje od Krčkog mosta. U dugogodišnjoj turističkoj tradiciji poznato je po bogatoj ugostiteljskoj ponudi u restoranima u kojima se nude morski i drugi specijaliteti uz neizostavno autohtono vino, te apartmanima i privatnim vilama. Uvala Klimno obuhvaća mjesta Klimno, Soline te Čižiće.

Soline su poznate po predromanskim solanama, a u novije vrijeme po zapaženijoj turističkoj ponudi u privatnom smještaju. Lokalitet Meline, poznat po ljekovitom blatu, nalazi se između Solina i Čižića. Spomenuto blato koristi se za liječenje kostobolje, pa se mnogi, zadovoljni učinkom ponovo rado vraćaju. Čižići, mjesto koje je uronjeno s jedne strane u more, a s druge u raskošno zelenilo.

Posljednjih nekoliko desetljeća pomalo se otkrivaju čari ovih pitomih mjesta. Turistima željnih čistoga mora, lijepih uvala i samotnih mjesta za odmor i kupanje, sve to pružaju obližnja turistička mjesta uz more- Šilo, Klimno, Soline i Čižići.
Tako gotovo nedirnuta priroda pruža posjetiteljima mnogobrojne druge vrednote koje treba vidjeti da bi ih se tada moglo istinski doživjeti. Spomenimo tako da je selo Rudine sačuvalo svoj autohtoni ruralni ugođaj koji nas vraća u prošlost. U Rudinama se nalazi i spilja Biserujka..